KONYA / SELÇUKLU - Selçuklu Belediyesi İmam Hatip Ortaokulu

Rehberlik Nedir?

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ

Rehberlik, bireyin kendini anlaması, problemlerini çözmesi, gerçekçi kararlar alması, kapasitelerini geliştirmesi, çevresine dengeli ve sağlıklı bir uyum sağlaması ve  kendini gerçekleştirmesi için uzman kişilerce bireye yapılan psikolojik yardımlardır.

PDR Servisi olarak, öğrencilerimizin kendilerini tanımaları, çevresiyle uyumlu bir ilişki kurmaları, problemleriyle başa çıkabilmeleri, ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri, bireysel kararlar alabilmeleri ve potansiyellerini kullanmaları için gerekli bilgi, beceri ve tutumları kazandırmayı hedefliyoruz.

Çalışmalarımızda sevgi, saygı, gizlilik ve gönüllülük ilkeleri esastır. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri, öğrencilerimizi kendi potansiyellerini kullanırken çevresiyle mutlu ve uyum içinde ilişkiler kurmasına yardımcı olan bir süreçtir.

Öğrencilerimizin okul ortamına kolayca uyum sağlayabilmesi, kendi potansiyellerinin farkında olmaları, sağlıklı ve doğru kararlar alabilmeleri, kendilerini açık ve net bir şekilde ifade edebilmeleri, ilgi ve yeteneklerinin fark edebileceği ortamların oluşturulması, duygusal, sosyal ve zihinsel gelişimlerinin desteklenmesine yönelik çalışmaların yapılması PDR servisinin görevleri arasındadır.

18-02-2020

PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK İLKELERİ

Okulumuz, MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri yönetmeliğini esas alır. Bu ilkeler aşağıda sıralanmıştır.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri, eğitim kurumlarının eğitim-öğretim etkinlikleri bütünlüğü içinde yer alır.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri tüm öğrencilere açık bir hizmettir.

Ø  Her öğrenci eğitim sürecinde kendisine sunulan seçenekler arasında seçme özgürlüğüne sahiptir.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde insana saygı esastır.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin bireysel boyutunda gizlilik esastır.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri öğrenci, veli, uzman, öğretmen ve yönetici gibi ilgililerin iş birliği ile yürütülür.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinde bireysel farklılıklara saygı esastır.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde hem bireye hem de topluma karşı sorumluluk söz konusudur.

Ø  Rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesinde bilimsellik esastır.

HEDEFLERİMİZ

Kişisel özelliklerinin farkında olan ve özgüveni yüksek, problem çözme becerisine sahip, çevresiyle düzgün ilişkiler kurabilen, doğru kararlar alabilen, kendi ilgi ve becerileri doğrultusunda yaşamını yönlendirebilen, kendine ve çevresine saygılı, milli ve manevi değerlerimizin bilincinde olan, sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmektir.

Amacımız öğrencilerimizin olumlu benlik algısı geliştirmesine yardımcı olmak, kendini keşfetmesini ve hayatını bu doğrultuda yönlendirmesini sağlamak, hedef belirleme, zaman yönetimi gibi becerileri edinmesini; kendine, ailesine ve topluma karşı sorumluluk alabilen bireyler olmasını sağlamaktır.

Rehberlik Servisinde bireysel öğrenci görüşmeleri, bireysel psikolojik danışma, grupla psikolojik danışma, bireysel veli görüşmeleri, veli ve öğrenci seminerleri, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini belirlemeye yönelik envanter uygulamaları, öğrencilerin öğrenme stilleri ile ilgili envanter uygulamaları, okul ve sınıflar bazında çeşitli anket uygulamaları, dikkat testi ve dikkat egzersizleri, bilgilendirme ve bilinçlendirme amaçlı broşür ve pano çalışmaları yapılmaktadır.

18-02-2020

ÖĞRENCİLERİMİZ HANGİ DURUMLARDA REHBERLİK SERVİSİNDEN YARDIM ALABİLİR?

·         Nasıl ders çalışacağınız bilemiyorsanız,

·         Çok çalıştığınız halde başarılı olamıyorsanız,

·         Derslere dikkatinizi veremediğinizi düşünüyorsanız,

·         Zaman yönetimi ve problem çözme konusunda sorun yaşıyorsanız,

·         Gerçekçi hedefler belirlemek istiyorsanız,

·         Ailenizle, arkadaşlarınızla ve öğretmenlerinizle daha iyi iletişim kurmak istiyorsanız,

·         Ruhsal olarak kendinizi mutsuz ve yalnız hissediyorsanız,

Bu ve benzeri durumlarda Rehberlik Servisinden yardım alabilirsiniz.

Yayın: 18.02.2020 - Güncelleme: 18.02.2020 08:43 - Görüntülenme: 621